Statistroll: blomsterflicka

Jag tycker att det är spännande med film. Film är berättande av en historia, film är att visa ett skeende på ett så intressant sätt att männskor sitter kvar och vill se och veta mer.

Ett tyskt produktionsbolag spelar in filmer i vårt område av Sörmland. De söker statister varje år. Jag utlovade att dottern skulle få vara med på den möjliga statistlistan – hon är fyra år, snart fem, och gillar kameror, kläder, djur och människor. Hon jobbar också på att finna sig i nya situationer, att komma ur en lätt liten blyghet, och har hon bara fått spana in saker ett tag så känner hon sig snart lycklig som fisken i vattnet.

De hörde av sig från filmbolaget. I måndags var vi nere vid vackra Bråviken, på området vid Mauritzbergs slott. Och vad fick hon spela …

Flickan, som suttit klistrad framför SVT Play under prinsessbröllopet, fick nu spela blomsterflicka vid ett bröllop. Kostymförrådet tog fram vita gräddbakelseklänningar till henne och hennes bästa kompis, de fick vita strumpor med spets (som de gillade nästan mest av allt) och guldskor. Sedan fick de gå framför brudparet och strö ut rosenblad på den röda mattan, på väg in i det lilla kapellet.

Det var ju som en dröm för dem. Jag trodde att de skulle bli utleda på all väntan, för det var mycket väntan. Ibland såg de i och för sig nästan roande grymt uttråkade ut. De sura minerna varade dock aldrig länge. Svårast var förstås att under en hel dag inte smutsa ner klänningen. Sitta stilla i fullt solsken, dricka lagom mycket utan att bli för kissnödig, vara alldeles tyst, men ha full service omkring sig.

Vackrast var miljön. Roligast var att få lön. 450 kronor inbringade första sommarjobbet. Gissa om hon var stolt! Och gissa om hon försöker vara en liten diva och springa omkring i klänning till vardags här hemma efteråt. Phew. Men roligt var det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s