Snyggt sätt att söka jobb

Hittade Gus & Joe’s Agency Pizza Maker via ett inlägg på bloggen Please Copy Me, vill bara nämna dem, för jag tycker att det var en sådan genial ide och ett sådant snyggt utförande.

Kreatörerna Gustav Hedström och Joel Utter, tidigare studenter på KY-akademien i Göteborg, söker jobb. Deras lösning var att starta pizzabakning och en pizzadesign-sajt, där reklambyråer får formge sin egen pizza, och så kommer de ut och levererar den på riktigt, med valda ingredienser på, till de byråer som seriöst tar emot dem för en möjlig jobbintervju.

Det är inte bara iden som är bra, det är också utförandet. De syns på bild med sina egenformade pizzakartonger, de har en flashsajt där alla får formge sin egen pizza, med söt jobbsökarcopy när man väljer olika ingredienser. De har också bra länkar  för att visa och dela pizzorna med andra och tar kontakt med byråer genom att följa dem på twitter och rekommendera pizzorna. Inspirerande! Själv har jag komponerat pizza nr 311 och själva utförandet får mig att känna mig hungrig.

Hoppas de får leverera några pizzor också. Jag har inte rätt jobb att erbjuda, så jag klickade inte för att få hemkörd leverans. Men de förtjänar verkligen uppdrag. Undrar var i världen de hamnar.

Resultat hittills är bland annat redan 874 sökträffar på Gus & Joe pizza på Google, med omnämnanden som ”Swedish creative duo …” på sidor som Creativity Online, reklambyråsajter som CP+B och sajter i Japan, Kina, Frankrike, Indonesien … Rolig kampanj, roligt driv, applåder!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s