Stolt volontär för Berättarministeriet

Bli det du också! Berättarministeriet söker alla slags skrivande, kreativitetsgillande, tecknande, illustrerande eller allmänt intresserade personer som får lov att vara med och stimulera barns berättande.

Idén bygger på Dave Eggers skrivarlab för unga: 826 Valencia, i San Fransisco. Om du inte har sett hans tal på TED, om skola, lärande och inspiration, så gör gärna det här. Dave Eggers är författare och står bland annat bakom boken I vildingarnas land, ungdomsversionen, som låg till grund för Spike Jones filmmanus, med barnboken av Maurice Sendak som grund.

Med Berättarministeriet får klasser komma till en spännande plats utanför skolan och tillsammans skapa en berättelse. Vi som är volontärer kommer att ha rollen av Berättarledare, Skrivare, Tecknare eller annan stödjare – själv är jag en klockren Skrivare … Vi ska inspirera människor och ge plats för de bästa historierna. Det verkar vara ett bra system, där vi får en kort utbildning (en eftermiddag) och sedan kommer in så mycket eller lite vi vill; det som förväntas är en eftermiddag per år.

De som söks är framför allt människor som arbetar med berättande i ord eller bild i sina arbeten och jag är säker på att det är inspirerande för oss. Jag hörde talas om idén via Dilsa Demirbag-Steen på Twitter för ungefär ett halvår sedan. Nu finns en rolig webbkampanj ute, där barn har fått ta över mer och mindre kända vuxna personers identiteter på internet för ett tag.

Visa att du vill vara med och lyssna. Fundera över vad det kan betyda/har betytt/kunde ha betytt för dig när du var barn, ifall någon vuxen i ett kreativt yrke tog sig tiden och verkligen hörde på vad du hade att säga … Om du vill kolla upp mer om Berättarministeriet hittar du det här.

Annonser

2 responses to “Stolt volontär för Berättarministeriet

  1. Att lyssna är fundamentalt…I vilket yrke som helst.
    Sluta aldrig att lyssna!

  2. Pingback: Att ta med inför 2012 | Trotsig Frizon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s