Barn på bild

I London, när vi gick förbi Leicester Square, blev vi tillfrågade av en karikatyrmålare om vi ville ha porträtt-teckningar av våra barn. Hans stil var åt cartoon-hållet och han lovade att det bara skulle ta tre minuter; han var dubbelhänt.

Jag log åt det där med dubbelhänt och tänkte att det säkert tar minst en kvart per bild, eller troligare uppåt 20 minuter per barn, och vi var egentligen på väg att gå och äta middag. Men Leicester Square är ju ändå Leicester Square. Just nu fanns ingen dans, inget trolleri, ingen akrobatik, bara ombyggnationer som pågick inför OS London 2012. Sådan tur för oss, då, att det fanns skickliga gatukonstnärer – för visst är det något magiskt över att få se på när bilder skapas av någon som tecknar riktigt bra. Och dessutom roligt att ha bilderna med sig hem som minne från resan. Så vi sa ja …

En karikatyrritad bild vardera, S som 9-åring och E som 5-åring. De fick sitta en och en på en stol och de hann knappt sätta sig förrän det var klart. Det TOG bara 3 minuter! Och visst blev det likt. Han var otrolig!

Jag såg att konstnären log när han bad vår son att le, och då fick fram de där typiska nioåringsframtänderna, de som är utbytta och stora medan resten är mjölktänder. Det blev exakt ett sådant leende på bilden, och när frisyren kom på plats så känner vi igen sonen, i alla all en särskild min som är hans.

På filmen får S se sig själv och hur det blev. Man ser att både han och syrran är roade och ganska nöjda. Så här har de inte sett sig själva förut.

Konstnären använder artistsignaturen Emil, utan efternamn. Jag läser på hans webbsida att han har snabbtecknat karikatyrporträtt bland annat på event för Microsoft. Jättebra eventidé – personliga bilder från företagsfesten. Jag är glad att vi stannade till, och bilderna kommer att ramas in och sättas på väggen i barnens rum. Tack, Emil!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s