Världsbokdagen 2012 och kartongkonstverk

Ser på Twitter och Facebook att det är Världsbokdagen idag, den 23 april. Världsbokdagen är en fest- och temadag för att uppmärksamma böcker, författare, läsning och tillgång till information över hela världen, instiftad av UNESCO.

Här firar vi som en vanlig dag. Läser ungefär lika mycket som vanligt, det vill säga när vi hinner och kommer åt. Men det är klart att vi vill hylla boken!

Dottern gjorde en modellbokhylla (se ovan) av gammalt kartongpapper, inspirerad av Caine’s arcade-filmen. Jag tycker att modellen blev så fin att den skulle vara med här i bloggen – och filmen bör inte missas, ifall du gillar barn, kreativitet eller entreprenörskap. Ämnet är inte böcker, utan spel, men både böcker och spel talar till kreativitetsådran, som jag ser det.

E:s bokhylla är också ett spel. Tricket är att bära den så långt som möjligt utan att böckerna ramlar ur hyllan. Hon har alltså gjort små böcker i papp, som står i hyllan. Böckerna har olika innehåll; här nedan syns till exempel en bok om blommor …

Annonser

2 responses to “Världsbokdagen 2012 och kartongkonstverk

  1. Härligt bygge 🙂
    Tack för stöd och vackra ord. Kram!

  2. Å, du är värd alla vackra ord som finns! kram till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s