Hogwarts skola är alltid öppen för den som behöver

Också en sommarbild. Högläsning i lekhage, mitten av juli, ett par hundra sidor från slutet av sjätte boken. Boken blev färdigläst någon vecka senare. Någon mer än jag som gillar HP, men som tycker att det är lite tungvrickande att läsa de – inte alltför ovanliga – femradersmeningarna högt?

Nu kämpar tioåringen med att läsa sjuan på egen hand och sjuåringen med att läsa den första. Vi har högläst bok nummer 2-6, eftersom sonen såg ettan som film innan vi började. Dottern ska läsa ut boken innan hon får se ettan – och hon kämpar bra, med det som motivation. Hon hade tänkt bli klar före hon fyllde sju, men hon fyllde sju igår och är på kapitel 3, för de där långa meningarna är inte helt enkla. Sonen kämpar likaledes, för sjuan är ännu ett snäpp mer komplicerad. Bra berättat – men en utmaning.

Jag hoppas nu att barnen tar upp böckerna under den vecka de är borta på sommarlov utan oss föräldrar. Och utan datorer. Hoppas, hoppas, hoppas. De släpade i alla fall med dem på Gotlandsflyget. Hogwarts skola ligger just nu i väskorna och väntar …

Annonser

2 responses to “Hogwarts skola är alltid öppen för den som behöver

  1. Om du vill hjälpa dottern kan ett tips vara att ni fortsätter med högläsningen. Först läser du ett kapitel högt och sen hon ett. Då kommer man framåt lite snabbare.

  2. Sant, vi tar nu några sidor var (Harry Potter-kapitlen blir lite långa om man vill högläsa om kvällarna). I båda böckerna, först bok nummer ett, sedan bok nummer sju. Lite schizofrent, och så lyssnar alla tre, för båda barnen vill höra båda böckerna. Och nu är det bara drygt 100 sidor kvar av HP-ettan. Hej och hå. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s