Idag är en stor dag

… för idag har vi läst ut den sista av Harry Potter-böckerna. Högläsning tar tid. Och det är mysigt. Har skrivit om det förut, under hela vägen fram, vilket har tagit cirka 20 månader (för vi har också läst kortare böcker emellan HP-böckerna och parallellt).

Tankarna hopas nu: Hur många sidor var det totalt? Hur f-n orkar den som högläser hela Sagan om ringen-trilogin? Undrar vad vi ska börja på nu?

Nedanstående bild ritades av 7-åringen efter läsningen. [Spoilervarning, så titta inte om du inte har läst/sett Harry Potter och dödsrelikerna!!]

nagini

Personligen gillar jag kött- och benmarkeringarna där hugget syns, både på kroppen och huvudet. Heja, fröken E (som hittar sina egna sätt att bearbeta de psykiskt tuffa avsnitten)!

Som en vän lärde mig:

“Fairy tales do not tell children the dragons exist …
Fairy tales tell children the dragons can be killed.”

G.K. Chesterton

Annonser

2 responses to “Idag är en stor dag

  1. Du, Harry Potter är bra mycket längre än Sagan om ringen-serien, så du har redan gjortt ”det värsta”…!

  2. Jo, visserligen, men jag tror ändå att HP är ett steg lättare att läsa. Även om den också har ganska gott om mastodontlånga meningar. Tror att vi ska försöka få till en period med böcker som inte är i serie, vill till exempel läsa fler Kate DiCamilo med barnen, och så Michael Ende. Sedan är jag sugen på Barnen från Frostmofjället (kan 10-åringar läsa Hungerspelen så borde väl den vara hörbar, känns det som, men jag tvekar ännu ett tag), men det är väl säkert bättre att börja med Lilla huset på prärien. Oops, en serie igen … Ja, vi får väl se vad de, och jag, klarar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s