Typiskt …

På söndag berättade vi om vår idé Letraspace för vänner och kontaktnät på Facebook. På måndag skulle det första battlet skickas in, så att jag skulle ha gott om tid att ställa i ordning för publicering tisdag morgon kl 9, enligt plan.

Titta in speciellt varje tisdag, då det finns ett nytt battle att rösta på, från kl 9.00 på morgonen. Skriver vi. Vill ju att det ska stämma alla dagar, även den allra första.

Då, på måndag morgon, lägger internet av i vårt hus. Felmeddelar. Felsöker. Åker  in till stan och hämtar mejlen på biblioteket (ganska rolig mening, faktiskt). Har fått in ett av bidragen.

Av någon anledning vägrar internet att fungera även på min telefon (annan leverantör), på sonens telefon (ytterligare annan leverantör med kontantkort) och reservstickan med bärbar internetuppkoppling är borttappad. Ny koll på måndag kväll och Bredbandsbolaget vet inte vad som är fel. Samtidigt har vi hantverkare i huset – de ska sätta in nya dörrar och tapetsera i hallen – och jag upptäcker att jag har beställt 10 cm för låga dörrar. Måste ha nya på plats dagen därpå. Fast innan dess ska jag stryka dörrkarmarna med färg (innan tapeten kommer på). De ska strykas två gånger, med 6 timmars torktid där emellan.

Jag stryker dem första gången kl 20.00, klar 21.30.
Jag går upp mitt i natten, målar dem igen, duschar (för det hinner jag inte på morgonen, i ett hus utan dörrar, med hantverkare som kan dyka upp cirka klockan 07. Sover från 04.30-06.30 (djuupt). Barnen till skolan, göra upp om fixa dörrar, dela på bilen, ishalt som attan, glömda utomhusbyxor så en vända till förbi skolan, ingen parkering i stan. Jag planerade att åka in till Campus Nyköping för att sitta där och publicera, ungefär vid åttatiden – och är på plats klockan fem i nio.

Allting låg på plats, så visst fick vi ut allt i någotsånär rätt tid- men det blev ju lite stressigt. Varför ska internet vara borta just det dygn jag startar ett nytt projekt? Tydligen är det en avgrävd kabel, vilket kan ta några dagar, säger supportagenterna. Jahapp.

Sedan kommer jag hem, och då är inget tapetserat, inga dörrar inmonterade. Hantverkarna har varit i huset i cirka en halvtimma (mellan kl 7.30 och 8, då vi var hemma). Jag hade inte behövt måla i natt. Nu går jag och lägger mig.

Men det är roligt med webbprojekt. Så gå in och rösta, på tisdagar, för att hålla energi i våra bokstavsbattles … Det hjälper oss i vår utveckling och vi vill göra fina ord, fina saker … Please!

(Och ja, självklart inser jag att detta är gnäll över ilandsproblem, eller i alla fall över futtiga problem, för utvecklingsländer är ofta mycket internetbevandrade. Men jag ville skriva av mig ändå. Kanske för att jag kan – jag har hittat min internetsticka. ;.)

Annonser

One response to “Typiskt …

  1. Åh, Linda, man blir faktiskt alldeles gaaaalen när apparaterna inte fungerar som de ska. Jag läste någonstans om hur många som slår sina datorer och det var ganska många. Inget varken du eller jag gör kanske, men frustrerad kan man ju bli 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s