Att komma ut som ordnörd

Ha! Nu har jag ju i alla fall lyckats med något som kan kategoriseras som ”Done that”. När vår dagstidning Södermanlands Nyheter gjorde reportage om oss igår rubricerades vårt battle som en nördkamp, och visst är det sant.WordnerdsRoligt att vara officiellt titulerad som ordnörd, och vi fanns till och med på förstasidan!

Citatet berättar om skillnaden mellan lettering och kalligrafi.

I kalligrafi målar man fram bokstäverna i ett flöde. Lettering handlar mer om att rita ett ord och se till detaljerna.

För att inte bryta mot upphovsrätten har jag inte lagt bilden så stor att texten är lätt att läsa. Artikeln finns i SN 2012-05-16. Jag gillar verkligen redigeringsstilen där redigeraren har frilagt de övre delarna av mina stridande medarbetare och låter texten flöda runt omkring dem. Bra idé av fotograf och skribent! Det är lite grann så de har det i verkligheten. =)

Gilla gärna vår sida för Letraspace på Facebook om du gillar ord och bokstäver. Och om du inte gillar Facebook kan du förstås ändå hitta varje veckas nya battle på tisdagar direkt på www.letraspace.com. Däremellan blir det lite artiklar om lettering och kalligrafi, produktionsbilder och ord-etymologi. Nerd, I am!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s